Rezervirajte mizo

Da se vam bomo lahko celovito posvetili pri kulinaričnem doživetju je vaša rezervacija obvezna.

Več

Trajnost

Spoštujemo naravo in njene danosti.

V svojih praksah se držimo načel zero waste, lokalno pridelanih sestavin pridelovalcev, ki so nam skoraj sosedje, imamo tudi svoj vrtiček, ukvarjamo se z nabiralništvom, določene sestavine tudi fermentiramo. Pri nas lahko med kulinaričnim raziskovanjem nahranite tudi svoj električni avto. Ponosni smo, da smo prva restavracija v Sloveniji, ki je prejela Green Key certifikat.

Zero waste

Manj odpadne hrane

V naši zavezi k trajnostnosti gremo še korak dlje s pristopom brez odpadkov, ki se odraža v naših jedilnikih.

Trudimo se zmanjšati odpadke hrane, ponovno uporabiti materiale, izvajati kompostiranje, reciklirati in uporabljati trajnostno embalažo, kar poudarja našo celovito zavezanost k okoljski odgovornosti.

Pristop brez odpadkov ključen za ustvarjanje bolj trajnostne prihodnosti v svetu kulinarike

Kakovostne lokalne sestavine

Dobavitelji tudi prijatelji

Ponašamo se s trdno uveljavljeno dobavno verigo  v radiu 50 km. Delujemo v tesnem partnerstvu z lokalnimi dobavitelji. Tako zmanšujemo svoj ogljični odtis in podpiramo lokalne prakse.

Naša kratka in trajnostna dobavna veriga zagotavlja najbolj sveže in visokokakovostne sestavine, obenem pa zmanjšuje ekološki odtis naše restavracije.

Sodelujemo z Kmetijo Flis, Kmetijo Zupanc, Kmetijo Podpečan, Sirarstvom Videc, Domačijo Repovž, Ekološko kmetijo Očko in mnogimi drugimi, ki prispevajo k edinstvenemu okusu naše jedi.

Ne bojimo si umazati rok

Vrtnarstvo in nabiralništvo

Ob restavraciji imamo tudi lasten vrt, kjer gojimo različno zelenjavo, zelišča in užitne cvetlice. Naš vrt je tudi vir učenja o kmetijskih postopkih, ki jih lahko kasneje delimo s svojimi dobavitelji. Chefi in osebje so dobro poučeni o lokalni flori, previdno izbirajo in pobirajo divje sestavine s spoštovanjem do narave.

Iskanje sestavin nam omogoča odkrivanje edinstvenih okusov, tekstur in arom, ki jih ni mogoče ponoviti s kulturnimi sestavinami. To doda element navdušenja in odkrivanja našim kulinaričnim stvaritvam, saj vključujemo naravne darove v naše jedi.


Fermentacija

Tradicionalne tehnike konzerviranja

V Sloveniji imamo skoncentrirano sezono pridelave hrane v poletnih mesecih. Za oskrbo z lokalnimi sestavinami tudi med zimo, uporabljamo fermentacijo hrane med poletnimi meseci.

S fermentacijo sestavin, kot so zelenjava, sadje in mlečni izdelki, zmanjšujemo odpadke hrane in odklepamo raznovrstne kompleksne in okusne arome.

S tem pristopom promoviramo tudi naše tradicionalne tehnike konzerviranja hrane s sodobnim pridihom, ki so jih naši predniki prakticirali dolgo preden so prišli v veljavo sodobni sistemi za hlajenje.

JRE voda

Varčevanje z vodo

Varčevanje z vodo je eden ključnih vidikov naših trajnostnih prizadevanj. Kot del združenja JRE Slovenija je Gašper Puhan, lastnik Galerije okusov, soustvaril projekt, ki je osredotočen na varčevanje z vodo. Gre za spodbujanje slovenske vrhunske vode iz pipe, saj večina restavracij v Sloveniji še vedno uporablja plastenke z vodo.

Sodelovala je tudi Steklarna Hrastnik, ki je znana po izjemno čisti proizvodnji stekla v Evropi. Z uporabo steklenice in vseh informacij, ki jih delimo, si prizadevamo izobraževati osebje in goste o pomenu varčevanja z vodo ter spodbujati vsakogar, da prispeva k ohranjanju tega dragocenega vira.

Green Key in Green Cuisine

PONOSNI PREJEMNIKI ZELENIH NAGRAD

Zavedamo se pomena ohranjanja okolja, zato smo ponosno sprejeli okoljski certifikat Zeleni ključ (Green key), ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnosti v turističnem sektorju.

Gašper Puhan je pogosto vključen v različne skupine, ki pripravljajo strateške lokalne in nacionalne dokumente na področju gastronomije. Kot restavracija smo ponosni, da smo skupaj s Slovensko turistično organizacijo v preteklosti strateško izvajali zeleno shemo v gastronomiji. To je privedlo do oblikovanja kakovostne sheme za trajnostni razvoj. Kot rezultat smo med prvimi prejeli certifikat Green Cuisine, kar še dodatno krepi naše sodelovanje v zelenih projektih v gostinstvu in utrjuje našo zavezanost k upoštevanju zelenih shem pri našem poslovanju.

Obdarite bližnje

ko nekomu nekaj podarimo, osrečimo dva
Galerija okusov

Kulinarika je druženje ob prijetni gastronomski ponudbi. Obdarite bližnje in jih razveselite s kulinaričnim doživetjem.

PONOSNI ČLANI IN PREJEMNIKI

Michellin Plate 2020
Member of Gault&Millau
Member of JRE
Member of  Vox
Member of Green Key
Member of Green Cuisine

Rezervirajte mizo

Da se vam bomo lahko celovito posvetili pri kulinaričnem doživetju je vaša rezervacija obvezna.Galerija okusov