ekipa

Lojzi

Tu smo za vas. Da boste uživali, se vedno znova prepustili razvajati našim nežnim ročicam in vašim brbončicam omogočili spoznavanje fuzije neopisnih okusov.

Za vaše krožnike, dobro počutje, želje in rezervacije bomo poskrbeli:

  • Gašper Puhan
  • Luka Gmajner
  • Marko Magajne
  • Matic Molka
  • Goran Obradović
  • Albert Knez
  • Milenko Stojnič
  • Gregor Audič

 

Dobrodošli v Galeriji okusov!

 

GAŠPER LOJZ PUHAN

»Okus dovršenosti ob popolnem dizajnu – fantazija življenja.«

Najraje sem v vlogi preizkuševalca jedi in dobrih vin, v preostalih šestih dneh v tednu pa kot lastnik bdim nad strateškimi odločitvami poslovanja Galerije okusov, kot akademski oblikovalec vodim tudi Medias kreativ (dve nagradi mednarodne sejemske organizacije UFI (največje mednarodno združenje s področja razstavno-sejemske industrije) za zasnovo celotnega koncepta sejemskega plakata, prejemnik 1. nagrade Meseca Oblikovanja 2011 v Ljubljani), obenem sem solastnik in direktor Geoenergetike, direktor Inštituta za trajnostno sobivanje in predsednik uprave Fundacije Utrip humanosti. Moje radovedno odkrivanje kulinaričnih doživetij se je iz prostočasne »uživancije« spremenilo v resno delo - Galerijo okusov.


direktor


chef

LUKA LOJZ GMAJNER

»Kuhal bom, pa pika.«

Za kuhinjo sem se odločil v drugem razredu osnovne šole, pa čeprav so se takrat sošolci norčevali iz okrogloličnega dečka in se učitelji čudili, kaj bo odličnjak za štedilnikom; vsi so kovali načrte o odvetniškem in zdravniškem poklicu, ampak jaz se danes lahko pohvalim, da sem kuhar, dober kuhar. Še vedno se učim, osnovo pa sem dobil najprej na srednji gostinski šoli v Celju, nato na višji šoli na Bledu in kasneje v Mariboru. Vmes sem skočil v Španijo na izobraževanje v petzvezdični hotel Kempinski Bahia, doma pa izkušnje nabiral pri Marku Pavčniku (Pavus), današnjemu sodelavcu Marku (Špengl) in Borutu Jovanu. Vsak od njih mi je dal ogromno znanja, a verjamem tudi, da sem s svojo kreativnostjo k skupnemu kreiranju doprinesel tudi sam. V izjemno čast pa mi je, da kot prvi Slovenec vsak dan kuham za Kneza Alberta.

MARKO LOJZ MAGAJNE

»Poklican sem bil za kuharja.«

Sem eden tistih, ki ga je za kuharijo navdušila babica. Vsi profesionalni kuharji smo se prvič z vrenjem vode srečali pri babici, še v tistih starih piskrčkih s pikami – usoda je želela, da jih bom uporabljal tudi, ko bom velik. Preden sem jih začel znova uporabljati, sem po izobraževanju na gostinski šoli v Celju in višji šoli na Bledu, kuhalnice po taktu drugih vihtel v Vili Bled (Bine Volčič, Uroš Štefelin, Igor Jagodic), v restavraciji Strelec (Igor Jagodic), ta glavni sem bil v Špenglu, a pod budnim očesom Marka Pavčnika, in se nato končno vrnil k pikčastim piskrčkom v Galeriji okusov pod mentorstvom Boruta Jovana. Sem tudi član slovenske mladinske kuharske reprezentance, s katero nizamo uspehe doma in v tujini.  Srečen sem, ker delam to, kar želim – saj sem bil poklican za kuharja. Neskromno pa se lahko pohvalim, da me je za prvega kuharja v Evropi izbral tudi predsednik uprave FUH.


chef


kuhinja

MATIC LOJZ MOLKA

»Bolj kot zgodovina me zanima tradicija okusov.«

Po kuhinji sem se »motal« od kar vem zase. Kljub temu sem se najprej odločil za študij zgodovine, a mi notranja strast po odkrivanju novih okusov ni pustila preučevati nastanka sveta. Tudi moje ustvarjanje v kuhinji je povezano z zgodovino, saj me, kot večino kuharjev, zanimajo stari dobri recepti, ki jih lahko pripravim na sodoben način. Najprej sem kuhal z babico in mamo, bolj zares pa v gostišču Kum v Zagorju, nato v podjetju Florest v Ljubljani in zatem preživel tri mesece v ZDA. Pred mano je še pot v Španijo, saj znanja ni nikoli dovolj. In če želim biti nekoč kot Adria Ferran ali Heston Blumenthal, moram »olupiti še veliko krompirja.« Res je tudi, da sem velik ljubitelj hmeljevega napitka, zato sem vesel, da je v znak spoštovanja mojega ustvarjanja grof Anton Gaisruck v Slovenijo pripeljal hmelj.

GORAN LOJZ OBRADOVIĆ

»Dober glas se širi sam, a nekdo ga mora sprožiti.«

Pozdravljeni, dragi naši gostje – s temi besedami vas navadno nagovorim ob prihodu na katerega od dogodkov, ki jih pripravimo; moje delo je namreč organizacija dogodkov, tako poslovnih (poslovi sestanki, konference, delovna kosila) kot zasebnih (rojstni dnevi, poroke, obletnice …) ter seveda naših kulinaričnih dogodkov. Ob tem skrbim tudi za stike z vami, z mediji in s stroko, nenazadnje tudi z našo ekipo – pa ne, ker bi bili tako veliko podjetje, pač pa z namenom povezanosti in dobrega ekipnega duha. Mediji so mi blizu že od prej – kariero sem začel kot radijski in televizijski voditelj, na zadnje na Radiu Center. Skrb za lepo besedo mi je privzgojil študij slovenistike, a do sodelavcev nisem profesorsko nastrojen.


pr&organizacija dogodkov


strežba

ALBERT LOJZ KNEZ

»Delu se predajam s strastjo.«

Kaj bom počel v življenju? Družil bi se. In glej, takšen poklic dejansko obstaja. Lepo je, ko se zjutraj zbudiš, in veš, da te čaka delo, ki ti je hkrati v izziv in zabavo. Želje gostov sem spoznaval v različnih tipih restavracij, skozi kar sem ugotovil, da me najbolj zanima a la carte restavracija. Kilometrino sem  začel nabirati v restavraciji chefa Marka Pavčnika – Pavus, nato sem prevzel njegovo restavracijo Špengl v Celju, se zatem odpravil še v Rogaško Slatino; na koncu svoje nomadske kariere sem se kot ljubitelj piva vrnil v Savinjsko dolino, v Galerijo okusov. Znam vam svetovati pravo kombinacijo jedi in vin, pa ne, ker sem vse poizkusil, pač pa tudi zaradi opravljenega izpita WSET prve stopnje.

GREGOR LOJZ AUDIČ

»Z veseljem.«

Veljam za multipraktika, a to ne pomeni, da čisto vse znam, res pa je, da se vsega, kar me veseli, z veseljem lotim. V ekipi Galerije okusov sem natakar, animator, fotograf. To so najbrž »posledice« načina življenja, saj sem večni turist – tako po stroki, kot dobesedno, pa tudi po življenjski filozofiji; namreč vedno sem povsod, ravno prav firbčen, vedno spočit, nikoli brez fotoaparata. Ukvarjam se torej s turizmom (AŽ, UI turizem), tudi gostom Galerije okusov rad razkažem Savinjsko dolino, s fotografijo, z organizacijo dogodkov v Žalcu in širše, s pisanjem knjig. Prvih delovnih podvigov sem se lotil v gostišču Štorman, turizem sem usvajal (in osvajal turistke) na več poteh različnih turističnih agencij (Relax, Palma, Adrenalinček).  Trenutno največ časa posvečam projektom Mlekarne Celeia in animacijam z Okej ekipo. Vsaj dvakrat tedensko nasmejem tudi predsednika Obaro.


animator