BBQ

… barbe a queue ali od repa do glave.

V petek, 24. 1., smo od 19. ure dalje potovali skozi 6 hodov in pri tem spoznali kaj zares pomeni BBQ (barbe a queue). Vrsta okusnih dobrot je bila resnično pestra! 

Naš gost večera je bil Uroš Klinec, mesar, gurman, gostinec, odličen pršutar. Uroš, ki svoje jedi pripravlja z veliko mero ljubezni in z navdihom, pri čemer ne more mimo rodnih Goriških brd, se je tokrat predstavljal pri nas. V tandemu z našim chefom Borutom Jovanom sta dokazala iz kakšnega testa sta, pa čeprav je bilo slednjega na krožnikih manj kot mesa.

Uroš in Borut sta postregla:

  • pršut,
  • domačo tlačenko s potočnimi raki,
  • svinjski jezik z rdečo peso in s hrenom,
  • zimsko solato s svinjskimi tačkami,
  • testenine s klobaso in z goriško vrtnico (radič),
  • kožnico z repo po Uroševo,
  • sendvič odojka,
  • zelenjavni BBQ,
  • panakota krmilne repe s sladoledom in čipsom iz pese ter z lešniki.

Aleks Klinec, Urošev brat in biodinamični vinar, ter Matjaž Frešer, mlad štajerski vinar, sta meni pospremila še z vini, torej prav tako v štajersko-primorski navezi.